Michiel met doos hete pepers

Over Hete Sambal

Michiel van Hete Sambal mag zichzelf oprecht verslaafd noemen, verslaafd aan pittig, aan heet, aan sambal dus. Omdat hij al jaren overal sambal bij at, sambal op een boterham met pindakaas, sambal op een broodje kaas, sambal bij patat, sambal bij de Kipstuckjes, sambal bij een vega-burger, op de pizza, op een tosti, is hij het zelf gaan maken. Precies zoals hij het lekker vindt, met veel Madame Jeannette pepers en goed heet.

Zijn vrienden weten het inmiddels, als je jarig bent krijg je zo’n pot van dat hete spul, of een zak pinda’s, ook met dat hete spul. En ze riepen allemaal: breng dat op de markt, ga het verkopen! En, na wat milde dwang van iemand die al dat hete zelf niet zo kan waarderen (zijn vriendin), stond hij augustus 2016 voor het eerst op de markt met dat hete spul en die pinda’s. Het bleek een succes en dat is voor herhaling vatbaar. Voor de fans van het eerste uur maar ook voor alle andere nieuwsgierigen, vanaf nu zo af en toe op een markt in Utrecht en altijd hier online, de allerbeste Hete Sambal!